Det är brist på idrottshallar efter bränderna i Öknaskolans och Vivallaskolans idrottshallar. Foto: Simon Persson/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Hallbrist efter bränder

"Just nu är det lite besvärligt"
1:38 min

Efter branden i Vivallaskolans idrottshall för ett par veckor sedan har många idrottsföreningar som brukar träna idrottshallar runt om i Örebro fått färre träningstider och mindre hallar.

– Just nu är det lite besvärligt med tanke på vad som har hänt med Vivallaskoaln och Öknaskolan, men det går nog att lösa, säger Dieter Wolf, enhetschef på Fritid och turism i Örebro kommun. Han har bland annat ansvar för hallbokningarna.

Dieter Wolf säger att det även om läget är ansträngt för Örebros idrottsföreningar så har de ändå förståelse för att det är svårt just nu. Framförallt är brist på fullstora idrottshallar. Vivallaskolans idrottshall, som totalförstördes i branden för ett par veckor sedan, var just en fullstor hall. Nu handlar det om kompromisser.

– En del föreningar löser det sinsemellan. I vissa fall har en del lag accepterat att gå in i mindre hallar. Framförallt kan man flytta in den yngre verksamheten i små hallar. Men det klart att några föreningar har fått mindre tider, det kan vi inte sticka under stolen med, säger Dieter Wolf.

Mer idrottshallar är på väg. Idrottshuset brevid Eyrabadet ska få två fullstora hallar och markbacken ska också få två nya hallar, men ingen av dem har börjat byggas än.

Benny Fägerstad, driftschef på Kommunfastigheter i Örebro säger att de jobbar för att få till en lösning för att åtgärda de akuta problemen. Bygglovshandlingar har lämnats in, men det kommer troligtvis tröja till nästa år innan någon tillfällig hall är på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".