Butiker i Lindesberg får vakter under Augustibuller

Det kommer att finnas vakter i de centrala matvaruaffärerna i Lindesberg under festivalen Augustibuller. Det bestämde Lindesbergs kommun på onsdagen. 
Två matvaruaffärer i Lindesberg har tidigare hotat med att de skulle stänga under festivalen om inte kommunen eller festivalen skaffade fram vakter som kunde motverka skadegörelse och snatteri i butikerna.

Det diskuterades då om det verkligen är kommunens uppgift att bidra med vakter i enskilda affärer. Men samtidigt är det ovanligt att affärerna ligger mitt i festivalområdet.
Nu får Centrumföreningen i Lindesberg ett bidrag på tjugo tusen kronor för att ordna vakter, säger Anders Brännström som är kultur och fritidschef i Lindesbergs kommun. Det täcker enligt honom hälften av kostnaderna för vakterna.
Vakterna ska egentligen inte bara vakta de två matvaruaffärerna,men kommer i praktiken att uppehålla sig mest där, säger Anders Brännström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".