1 av 2
Viola Fallqvist och Eja Dyborn frivilligarbetare i Cafét vid Knutens Dagcentral i Hallsberg. Foto: Andreas Morén/Sveriges Radio Örebro.
2 av 2
Knutens dagcentral i Hallsberg. Foto: Andreas Morén/Sveriges Radio Örebro.
Hallsberg

Här fryser de äldre

0:27 min

De äldre och anställda på Knutens dagcentral i Hallsberg får ha på sig täckjackor inomhus. Termometern har pendlat mellan 16 till 17 grader i två veckor. Nu vädjar de till det kommunala bostadsbolaget Hallbo att fixa värmen.

– Jag är en utav damerna som jobbar i caféet. Vi var här igår kväll ett par timmar och jobbade. Jag var helt blåfrusen, det är jättekallt. Så imorgon blir det långkalsonger och Helly Hansen när jag ska jobba hela dagen, säger Viola Fallqvist, frivilligarbetare i Cafét vid Knutens Dagcentral i Hallsberg.

Men det är inte bara hon som fryser. Även Brigitta Axelsson, boende på Knutens dagcentral, tycker att det är ovanligt kallt.

– Det drar otäckt.

I din lägenhet då?

– Ja där har jag 17 grader bara.

Har det varit så här alla vintrar?

– Nej, jag har bott här i tio år och aldrig något sådant.

Hallbo fick in en felanmälan igår om att det var väldigt kallt i lokalerna.

– De ska absolut inte behöva frysa, säger Hallbo:s vd, Astridh Fredriksson.

Felet var en ventilationslucka som varit trasig, och den ska vara åtgärdad nu. Hon säger också att de på Hallbo ska göra allt för att de boende ska ha det varmt under resten av vintern.

Andreas Morén
andreas.moren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista