Foto:Fredrik Persson / Scanpix.
länet

Nakenhundar lämnades i kylan

0:51 min

Minns ni historien med de kinesiska nakenhundarna som hittades lösspringande på flera platser i länet för två år sedan. Nu har ägaren, en kvinna i fyrtioårsåldern dömts för att hon släppte ut sina hundar.

De nio kinesiska nakenhundarna som hittades vind för våg på flera platser i länet blev en rätt dramatisk lokal nyhetshändelse för två år sedan. Polisen som tog han om hundarna och körde de till ett hundpensionat fick ta emot många påringningar från folk som kunde tänka sig att ta hand om hundarna.

Efter visst letande hittade polisen ägaren till hundarna som åtalades för djurplågeri. Idag kom domen mot kvinnan.

Hon har själv ingen bra förklaring till varför hon släppte ut hundarna vind för våg , mer än att hon mådde dåligt under den här peroden och inte minns så mycket mer.

Hennes hälsotillstånd är också ett av skälen till att kvinnan klarar sig från fängelsetraff. Istället döms hon till dagsböter.

De kinesiska nakenhundarna finns nu i nya hem utom en som aldrig återfanns efter den där fabruarikvällen för två år sedan då matte släppte ut dem från bilen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista