Dalkarlsbergs skola räddad ett år

Nedläggningsbeslutet mot Dalkarlbergs skola utaför Nora skjuts på framtiden ett år, till hösten 2005. Under det året ska brukarstyrelsen i Dalkarlsberg ta fram förslag på hur skolan kan användas efter nedläggningen och de ska även hjälpa till med skötseln av skolan. Det beslutade en enig kommunfullmäktige i Nora igår kväll.

Diskussionerna kring Noras skolor har pågått en längre tid, och många föräldrar har engagerat sig i frågan. Kommunen måste spara pengar och enligt förslag skulle det ena av två skolhus i Dalkarlsberg läggas ner och eleverna i årskurs fem och sex flytta till Gyttorp från och med i höst. Det förslaget har nu skjutits på framtiden.
Samtidgit fick barn- och utbildningsnämnden i uppdrag att arbeta för att bibehålla Järnboås skola och mellanstadiedelen vid Järntorgsskolan, berättar fullmäktiges ordförande, socialdemokraten Ulla Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".