Psykiskt funktionshindrade riskerar bli av med dagverksamhet

Föreningen Stjernans verksamhet ute på Vivalla är nedläggningshotad. Verksamheten är till för att hjälpa de psykiskt funktionhindrade till en meningsfullare vardag. Den sista juni löper avtalet med Örebro kommun ut och från politiskt håll har man ännu inte fått något besked hur man kommer agera.

Föreningen Stjernan har idag en dialog med politikerna om att verksamheten ska få vara kvar efter sista juni. Och flera av kommunalråden i Örebro har tagit ställning för att verksamheten Stjernan drivs vidare i samma form. Det som är unikt med Stjernan är att i föreningens styrelse ingår medlemmarna, som också arbetar på Stjernan. Föreningen har heller inga krav på arbetsprestation på medlemmarna utan verksamheten bygger på medlemmarnas personliga önskemål. Och aktiviteterna på programmet är bland annat tapetsering, snickeri, vävning och drejning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".