Örebro

Hårt tryck på Posten

1:12 min

De kraftiga förseningarna i tågtrafiken har också inneburit problem  för posten. Cirka åtta procent av breven som skulle fram till jul kommer att bli försenade, räknar Posten med. Trots förseningarna har terminalen i Örebro fått hantera rekordmånga paket.

– Vi har slagit rekord och kört 331.000 paket. Vilket är alltså 40.000 paket mer än föregående år, säger Jesper Hilmersson terminalchef på posten i Örebro.

Som sagt så har trycket på Posten varit enormt i år och man tror att den största orsaken till den ökade konsumtionen är att konjukturen har återhämtat sig från sin svacka.

Och enligt Posten så visar även siffror på att EU- handeln har ökat med hela 14% det här kvartalet i jämfört med förra året.

Men hur Posten gör för att kunna hantera den enorma ökningen, det får Jesper Hilmersson terminalchefen på Posten logistik i Örebro besvara.

– Det vi gör är att vi tar in väldigt mycket extra personal framförallt i december. Sen har ju våran egna personal gjort en jedigen insats då. Och det är ofta vanligt på posten runt jultid att alla drar sitt extra strå till stacken då, säger Jesper Hilmersson.

Hur har förseningarna med tågtrafiken påverkat er?

– För vår del här lokalt i Örebro så har vi inga järnvägstransporter, utan allt går på bil. Så därför har vi inte haft problem med tågen, säger Jesper Hilmersson.

Tror du att alla paket hinner ut i tid till julen då?

– Det är jag övertygad om att alla paket kommer att komma ut. Så det kan man lugna alla med, paketen kommer att levereras i tid, säger Jesper Hilmersson.