Nora ska integrera kulturskolan i den vanliga skolan

Nora Kommun blir en av de första i landet att starta en integrerad kulturskola.
Sven Erik Nykvist, som är ordförande i barn och utbildningsnämnden säger att kulturskolan ska försöka utnyttja all kulturkunskap som finns i Nora.

Lärarna i den vanliga skolan ska stöttas av specialutbildad personal. Även det lokala kulturlivet ska tas i anspråk, är det tänkt.
Per Sjöberg som är ordförande i Sveriges musik och kulturskoleråd, en intresseförening som värnar om kulturskolorna i Sverige tycker att det är roligt att någon kommun går emot trenden och bygger upp kulturskoleverksamheten i stället för att skära ned på den. Samtidigt uttrycker han en oro för att en integrerad kulturskola inte ska kunna ge ett lika varierat utbud som en fristående:
-En musik och kulturskola i dag innehåller många ämnen kombinerat med pedagoger som har specialistkompetens. Det är svårt att tänka sig att varje grundskola i en kommun ska kunna ha den specialistkompetensen som krävs för de många olika ämnena, säger han. 
Sven Erik Nykvist, som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Nora säger att kommunen ska samarbeta med Medborgarskolan och andra organisationer som Nora amatörssällskap t ex.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista