Styckmordet

Helikopter flyger över fyndplatserna

I dag flyger en helikopter över det område nordväst om Örebro där polisen har gjort flera fynd i utredningen om det misstänkta styckmordet på den kvinna från Nora som försvann strax före nyår.

Flygningarna görs i första hand för att dokumentera hur området ser ut. Möjligheterna att med hjälp av helikopter göra nya fynd bedöms som små.

Polisen söker inte längre efter kroppsdelar i skogen kring Bocksboda norr om Örebro.

-Vi har hävt avspärrningarna i området. Nu åker vi ut och kontrollerar tips vi får in, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Enligt Carlson saknas det fortfarande delar av den mördade kvinnans kropp men man söker inte dem på någon specifik plats.

Några nya förhör med den häktade 51-årige mannen har inte planerats de närmaste dagarna.

Torbjörn Carlson betonar i dag att polisen är fortsatt intresserad av uppgifter från allmänheten. Iakttagelser redan från Annandag Jul och framåt kan vara intressanta, och inte bara från själva fyndområdet, utan från hela området väster om Riksväg 50 från i höjd med Örebro i söder upp till Nora i norr.

Polisen är särskilt intresserad av uppgifter som kan kopplas till de två bilar som bedöms vara intressanta i utredningen, dels norakvinnans egen silverfärgade Golf och dels uppgifter om en svart Cadillac, en bilmodell som den man som sitter häktad har.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista