Bosse Hesslerud arbetar på Eyrabadet i Örebro, som öppnar igen tidigast på måndag. Foto: Gabriel Stenström/ Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Eyrabadet stängt hela helgen

1:38 min

Örebro kommun måste vänta in godkända vattenprover innan badhuset kan öppnas igen. Men det verkar som om vattnet redan är bra.

– Det luktar inte annorlunda mot vad det brukar. Det ser bra ut, med klart och fint vatten, men de upplevde att vattnet hade en liten hinna, så vi tog det säkra före det osäkra och stängde istället, säger Benny Fägerstad, Kommunfastigheters driftschef.

Stängde omedelbart
Det var när en ny leverans av klor skulle börja blandas i badvattnet i går, som en maskinist upptäckte att det inte var klor som hade levererats. Vad det var istället är inte utrett än. Men badhuset stängdes omedelbart och kommunen kommer nu kräva ersättning från företaget. Igår kväll byttes sedan det mesta av vattnet i bassängerna ut, men först på måndag morgon får kommunen svar på de vattenprover som nu ska skickas iväg för analys.

Gym och bastu öppna
Varje dag brukar ungefär 1000 personer besöka Eyrabadet, men alla dem drabbas inte eftersom gymmet och bastun fortfarande är öppen. Och Örebroarna verkar ha nåtts av nyheten att simhallsdelen är stängd, berättar Bosse Hesslerud som jobbar på Eyrabadet.
– Det har varit fyra stycken som kommit hit som ville bada, men de har gått in och bastat istället, säger han.
Hur känns det här?
– Det är ju tråkigt, absolut. Och tråkigt när det är tomt. Visst hinner man göra saker man inte hinner annars då, men det är ju ändå roligare att träffa folk, säger Bosse Hesslerud, som arbetar på Eyrabadet i Örebro som alltså öppnar igen tidigast på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista