Polisen har gjort en teknisk undersökning av platsen i Vivalla, men ingen misstänkt har gripits ännu. Foto:Richard Folkesson
ÖREBRO

Två skjutna i Vivalla

Mats Nylén, Örebropolisen
0:53 min

Två män, 43 och 28 år gamla, sköts vid 19.30-tiden i Vivalla centrum. Båda är förda till sjukhus, dock inte med några livshotande skador.

– Vi fick in ett larm 19.32 om att det hade varit skottlossning i Vivalla centrum, två män är skadade och båda är nu förda till sjukhus. Ingen av dem har några livshotande skador, säger Mats Nylén, pressinformatör på polisen i Örebro län.

Ingen gärningsman är gripen i nuläget. Polisen är just nu på plats för att säkra spår och söka efter vittnen som kan ha sett något.

Enligt en kommuniké från Universitetssjukhuset i Örebro är båda personerna skottskadade i benet, varav en uppges ha lättare skador och den andre medelsvåra skador.

Båda de skottskadade personerna är kända av polisen sedan tidigare och man arbetar efter hypotesen att skottlossningen kan handla om en dispyt mellan kriminella personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".