Foto: Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro

Hjälpte en av de skjutna

2:47 min

Polisen har idag förhört de två män som skottskadades i bostadsområdet Vivalla i Örebro igår kväll, men ingen har gripits. Chafic Dana såg hur en man föll ihop efter att ha blivit skjuten i benet.

– Jag skulle till Willys och köpa mjölk. Då såg jag en man som kom haltandes. Helt plötsligt ramlade han, jag sprang dit och tänkte att det måste ha hänt något med honom, berättar Chafic Dana.

– Jag frågade honom vad som hade hänt, och han kunde inte svenska så han sa på engelska att han hade blivit skjuten. Först trodde jag inte på honom, men han lyfte och pekade på sitt ben. Jag drog upp hans byxor och då såg jag att han hade en skottskada i benet, fortsätter Chafic Dana.

Polisen betraktar det hela som en uppgörelse mellan kriminella men det finns ingen misstänkt gripen. De båda männen, 28 och 43 år gamla, vårdas på USÖ där de förhörs idag av polisen. Brotten rubriceras som mordförsök.

– Jag hämtade en stol, han fick lyfta upp sin fot, och jag såg att han blödde. Det var någon som stod bredvid så jag bad honom att ringa en ambulans. Då gjorde han det. Det tog inte långt tid innan ambulansen kom, tillsammans med polis.

Berättade han något för dig?

– Han var lite orolig att han skulle svimma. Så han bad mig att berätta för ambulansförarna att han hade diabetes ifall han skulle svimma. Det var allt han sa, säger Chafic Dana.

Trots det som har hänt så känner Chafic Dana ändå sig inte otrygg i Vivalla. Men en del frågor dyker upp, säger han.

– Man tänker hela tiden på vart vi är på väg. Det verkar som om det finns vapen överallt alltså, säger Chafic Dana.

Jaber Fawaz
jaber.fawaz@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista