Örebro

Stenkastning mot buss full med barn

0:49 min

En stadsbuss full med skolbarn blev igår, torsdag, utsatt för stenkastning i Adolfsberg i Örebro. Det var när bussen mötte en bil i en rondell som ena sidorutan krossades och föraren fick glassplitter på sig. Det kan inte röra sig om ett stenskott, det säger Tex Kihlström på Nobina, så händelsen är polisanmäld.

– Vi tycker det är otroligt obehagligt. Bussen var ju full av barn i tioårsåldern. Nu tror vi inte att någon märkte nåt av det här, men det är absolut obehagligt att det inträffar, säger Tex Kihlström.

Ni har gjort en polisanmälan?

– Ja, och så har vi diskuterat det här i vår trygghetsgrupp, där Länstrafiken och kommunen är närvarande. Sedan har vi inte gjort några ytterligare åtgärder. Vi hoppas att det inte ska hända igen. Just den här typen av händelse har aldrig inträffat tidigare.

Hur gick det med föraren?

– Han fick lite glassplitter på sig, annars mår han bra. Det är klart att man blir lite skärrad när sånt här händer. Han har jobbat idag, han hade samtal om det som inträffat både igår och idag, säger Tex Kihlström på Nobina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista