Ställberg

En av landets sämsta hyresvärdar

En hyresvärd i Ljusnarsbergs kommun är en av de sämsta i landet. Det visar en sammanställning som Hyresgästföreningens tidning Hem och Hyra har gjort.

Tidningen Hem och Hyra listar nu vad som enligt Hyresgästföreningen är landets 25 sämsta hyresvärdar. Och på den föga smickrande listan återfinns Danny Johanssons fastigheter i Ställberg i Ljusnarsbergs kommun.

Det är Hyresgästföreningens jurister som tagit fram listan. De har listat hyresvärdar som gjort något av följande: de har fällts i hyresnämnden, de har vägrat följa hyresnämndens beslut, de har fått osedvanligt många klagomål från hyresgästerna eller de har gjort sig kända som misskötsamma på annat sätt.

Danny Johansson, som har alltså har hyresfastigheter i Ställberg sedan två år tillbaks, vill inte kommentera uppgifterna i radio, men bekräftar i samtal med Sveriges Radio Örebro att en tvist med en hyresgäst ska upp i hyresnämnden på onsdag. Det handlar om en tvist kring vem som ska betala ommålningen av några rum.

Han bekräftar också att han haft en uppgörelse kring en flyttstädning.

I övrigt ser han inte att det finns skäl för honom att svartlistas; visst finns det klagomål säger han, men jag försöker samtidigt hjälpa människor med boende.

Hyresgästföreningen har enligt Hem och Hyra drivit flera ärenden mot Danny Johansson, och hoppas under våren kunna ansöka i hyresnämnden om tvångsföreläggande eller till och med tvångsförvaltning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista