Örebro

Polisens fel kan bli fråga för UD

Att Örebropolisen inte kontaktat den palestinska ambassaden gällande den kvinna som sitter häktad i Örebro misstänkt för att ha dödat sitt spädbarn, kan bli en fråga för utrikesdepartementet. Det säger idag generalkonsuln Karam Farraj, på palestinska ambassaden i Stockholm.

Han begär nu också att spädbarnet ska begravas snarast. Mamman, som är palestinier, är också muslim och enligt muslimsk sed ska begravning ske utan dröjsmål.

I det här fallet har det nu gått två och en halv månad sedan spädbarnet avled. I förra veckan kom svar från obduktionen, därför vill Karam Farraj att spädbarnet begravs skyndsamt nu på fredag. Torbjörn Carlson, informationschef hos Örebropolisen, säger att det kan bli möjligt men att de väntar på ett åklagarbeslut i frågan.

Karam Farraj på Palestinska ambassaden i Stockholm säger att han nu också vänt sig till utrikesdepartementet i Palestina och påtalat brister hos Polismyndigheten eftersom de inte kontaktat ambassaden om den palestinska medborgaren i häktet.

Gällande begravningen vill Karam Farraj att den dråpmisstänkte mamman ska få närvara vid begravningen av sin dotter.

Beslut finns om att göra en liten sinnesundersökning av den häktade mamman. Åklagaren samlar på sig material för att väcka åtal mot den misstänkta mamman den 2 februari. Och som vi rapporterade imorse kommer alltså generalkonsuln till Örebro imorgon för att träffa den häktade mamman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".