Ingen plats i europaparlamentet för Hans Karlsson

Det blir ingen ny mandatperiod i Europaparlamentet för Socialdemokraten Hans Karlsson från Hallsberg. Redan valkvällen i söndags stod det ju klart att Socialdemokraterna backar och tappar ett av sina mandat i parlamentet, den plats på listan där Hans Karlsson stod.

Nu i eftermiddag återstår ungefär en fjärdedel av rösterna att räkna och Hans Karlsson är långt ifrån den 5% spärr som behövs för att kunna bli inkryssad på ett Socialdemokratiskt mandat.

EU motståndaren Anna Heed från Öland som stod på 31 plats på Socialdemokraternas lista får av allt att döma en plats. När en fjärdel av personvalsrösterna återstår att räkna ute i landet så ligger hon ett par tiondelar över spärren.

Lars Wretander, ansvarig för räkningen på länstyrelsen i Örebro säger att personvalsräkningen här i länet ska vara klar vid sjutiden ikväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista