Fjugesta

Vattenläckan drabbar skridskoåkandet

1:10 min

Den stora vattenläckan i Fjugesta drabbar nu eleverna, som inte får någon is att åka skridskor på. Det berättar Peter Gerhardsson, som är chef för Kultur- och fritidsavdelningen i Lekebergs kommun.

– Vattenläckan påverkar ju våra möjligheter att hålla is på isbanorna i Fjugesta tätort. Det har ju varit töväder nu rätt lång tid och det gör att isen är ganska dålig och skulle behöva spolas om, säger Peter Gerhardsson.

Han tycker att det är tråkigt att det inte går att spola isen nu, när det har blivit kallt igen.

– Det här drabbar ju både de som kör på fritiden men också skolans undervisning. Man hade ju planerat att ha skridskoundervisning den här veckan, men det går tyvärr inte.

Det har nu gått tre veckor sen larmet kom om en stor vattenläcka i Fjugesta, och ännu har den inte hittats. Ingemar Wennlöf på teknik- och serviceavdelningen säger att de hittat flera mindre läckor och att det därför känns lite lugnare nu, men att den stora läckan fortfarande inte hittats.

Till och från har vattnet stängts av, mest på nattetid, och Fjugestabor har uppmanats att spara på vattnet. Nån is att åka skridskor på blir det inte just nu. Men Peter Gerhardsson på Kultur- och fritidsavdelningen hoppas att skridskoundervisningen på idrotten blir av lite senare i vinter.

– Det hoppas jag. Det är ju idrottslärarna som bestämmer, men om det blir kallt igen och man tätar läckan då ska vi ju kunna spola upp ganska snabbt igen, säger Peter Gerhardsson.

Det är Lekebergsskolan och Tulpanens skola i Fjugesta som saknar is. De andra skolorna i Lekebergs kommun kan fortfarande spola sin is.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista