Mamman som misstänks för dråp på sitt spädbarn mår mycket dåligt enligt Palestinas generalkonsul. Foto: Päivi Kotka/Sveriges Radio Örebro.
Spädbarnsdråpet i Örebro

Mamman mår mycket dåligt

"Hon är sjuk och mår dåligt"
1:30 min

I eftermiddags träffade Palestinska myndigheters representant i Sverige, Karam Farraj, den kvinna som sitter häktad i Örebro misstänkt för dråp av sitt spädbarn. Hon är palestinsk medborgare och Karam Farraj säger att hon är sjuk och mår mycket dåligt.

– Jag har aldrig sett någon på det sättet, och jag har besökt häkten runt om i landet flera gånger. Hon skakar och hon gråter och sedan skrattar hon omedvetet, jag vet inte varför, sedan gråter hon igen. Hon tänker på sin son som är hon sin pappa. Hon tänker på bebisen och undrar var bebisen är.

Hon pratar osammanhängande och är både mycket förvirrad och mycket förtvivlad säger Karram Farraj, sedan han träffat den dråpmisstänkte mamman i häktet på polishuset i Örebro idag.

Hans avsikt är att ge det stöd han kan till en palestinsk medborgare och det faktum att det avlidna spädbarnet fortfarande inte begravts tynger familjen, både mamman och pappan säger Karram Farraj.

– Just nu är det viktigast att vi får begrava bebisen. Varken mamman eller pappan mår bra på grund av att flickan inte är begravd. Efter begravningen ska vi försöka fokusera på rättegången.

När kan begravningen bli?

– Det kan bli i nästa vecka. Vi ska kontakta begravningsbyrån idag.

Du vill ha med mamman på begravningen. Tänker du så fortfarande nu när du träffat henne och sett hur hon mår?

– Jag har faktiskt frågat henne och hon vägrade. Nej, sa hon, aldrig. Det vill hon inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".