Foto: Andreas Ericson

"Rätt att sparka vd:n"

Beskedet att vd:n för Örebro läns taxi får sparken välkomnas av fackförbundet Transportarbetarförbundet.

- Efter det här senaste rabaldret som har varit angående den här kränkningen av personal så ser inte jag några möjligheter för honom att fortsätta i sitt arbete, säger Patrick Kihlberg, ombudsman på Transportarbetarförbundet i Örebro.

Det var innan jul som vd:n skickade ut ett mejl till de anställda där de uppmanades att para ihop lättklädda kvinnokroppar med rätt telefonist på företaget. När styrelsens ordförande Mats Lenhammar i början av den här veckan hörde talas om mejlet kallade han till styrelsemöte där det beslutades att vd:n skulle sparkas.

Enligt Patrick Kihlberg som är ombudsman på Transportarbetarförbundet så var inte det här första gången som vd:n gjort saker som upplevts som kränkande.

Transportarbetarförbundet ser allvarligt på det inträffade och funderar på att driva frågan vidare. Men när P4 Örebro pratar med personal visar det sig att de inte fått veta att deras chef fått sparken. De tycker att mejlet var olämpligt men att det är utagerat då han bett om ursäkt.

- Det finns några stycken som säger att det inte är så farligt. De säger att de är så vana. Jag säger att man aldrig ska acceptera det, säger Patrick Kihlberg.

P4 Örebro har under dagen sökt vd:n för en kommentar men inte fått kontakt än.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".