Örebroaren och egyptiern Hossam Al-Ahwal, hade gärna deltagit i demonstrationerna. Foto:Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro.
Örebro - Egypten

"Jag hade gjort samma sak"

"Jag hade gjort likadant" Hossam Al-Ahawal
1:03 min

Situationen i Egypten skapar glädje och frustration hos vissa Örebroare. Det är klart att vi också påverkas av det som händer i Egypten, berättar Örebroaren och studenten Hossam Al-Ahwal som har sin släkt och rötter just där.

– Människorna där, har inga rättigheter. Folk har det jobbigt och ser detta som sin chans, att kunna göra något för landet, för sig själva, och för sina familjer. Jag hade gjort likadant. Jag hade gått ner och varit med dem, säger Hossam Al-Ahwal.

Trots de upprepade utegångsförbuden i Kairo och andra städer i Egypten, så trotsar 10 000 tals människor förbudet och demonstrerar öppet på torgen.

De är fast beslutna, de vill följa Tunisiens spår och få den egyptiska regimen att falla berättar Örebro studenten Hossam Al Ahwal. Han är inte heller förvånad över att en hel del blod spills, i kampen för vad han kallar för mänskliga rättigheter.

– De kämpar för sina rättigheter, och när man kämpar för något så måste man även förlora en del. Vi förlorade de här människorna som har gått bort. Jag hoppas att Mubarak avgår. Och att vi får en bättre president som tar hand om oss, landet, folket, och ger oss våra rättigheter. Alla ska vara jämlika, ingen ska vara högre än någon annan. Det är det jag och familjen hoppas på. Men man vet aldrig, den som kommer efter kan vara en bättre eller sämre person, säger Hossam Al-Ahwal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".