Den avspärrade brottsplatsen i Vivalla. Foto: Richard Folkesson.
Örebro

Vivallaskott kan ha varit knarkuppgörelse

Den 21-åriga man som är misstänkt för skottlossningen i Vivalla för två veckor sedan, när två män blev skjutna i benen, omhäktades idag, på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för två fall av grov misshandel.

Åklagaren säger att det troligtvis rörde sig om en narkotikaaffär och att de inblandade tillhörde olika kriminella gäng. Under utredningsarbetet har flera personer anhållits misstänkta för inblandning i skottlossningen. Personerna har sedan släppts men Åklagaren säger dock att misstankarna kvarstår mot de personerna.

Tidigare var 21-åringen häktad skäligen misstänkt för skottlossningen, men idag höjde alltså Tingsrätten misstankegraden. Åklagaren ville dock att 21-åringen skulle häktas misstänkt för ett fall av mordförsök och en grov misshandel, men tingsrätten bedömde att båda fallen skulle ses som grov misshandel.

Det var kvällen den 20 januari i år som polis larmades till Vivalla i Örebro efter en skottlossning. Två män hade blivit skjutna i benen och polisen började sitt sökande efter någon misstänkt. Några dagar sedan greps den 21-åriga mannen som nu alltså har omhäktats. 21-åringen är misstänkt för att ha varit den person som har hållit i vapnet, även om fler personer är misstänkta för inblandning i skottlossningen.

Skottlossningen i Vivalla

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".