Torbjörn Carlsson vid Örebropolisen pekar ut platsen där en av våldtäkterna skedde 2010. Arkivbild: John Hall
Örebro

24-åringen erkänner nytt överfall

Den 24-årige man som sitter häktad för 14 kvinnoöverfall i Örebro har erkänt ytterligare ett överfall, en misshandel på Åbylundsgatan i Örebro i oktober 2009.

– Mannen har erkänt att han använt tårgassprej mot en ung kvinna. Han hävdar att han ville testa sprejen, säger vice chefsåklagare Pia Åsberg.

Enligt åklagaren så har kvinnan uppgett att någon kastade sig över henne och drog ned henne till marken. Den misstänkte ska sen ha sprayat henne med tårgas i ansiktet, men hon lyckades sparka sig lös och fly från platsen.

Åklagaren har idag begärt att mannen ska omhäktas och enligt vice chefsåklagare Pia Åsberg så har också den häktade 21-åringen gått med på det. Tingsrätten vill dock ha in kompletterande uppgifter från åklagaren innan någon eventuell omhäktning kan ske, något som åklagaren arbetar med under förmiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".