Åklagare Helena Eckeroth-Flodin. Foto: Päivi Kotka / SR Örebro
Styckmordet

Kvar i häktet

Åklagare Helena Eckeroth Flodin och advokat Carl H Robson
1:56 min

Förhandlingarna mot den 51-årige man som sitter häktad misstänkt för styckmord på en jämnårig kollega vid Örebro Universitet är nu avslutad. Den 51-årige mannen ska vara kvar i häktet och är alltså fortsatt misstänkt för mordet.

Rätten beslöt att mannen ska ha fortsatta restriktioner i häktet. Åtal ska vara väckt senast den 7 mars men det hinner med all säkerhet inte åklagaren med. Utredningen om mordet tar tid och polisen vågar inte säga när den kan bli klar.

Förhandlingarna var ursprungligen planerade till klockan 13.30 men flyttades fram en timme på begäran från både mannens advokat och från åklagaren.
Lagman Per Grevesmuhl, som sitter ordförande vid omhäktningen säger att han inte vill kommentera orsaken till varför parterna begärt att flytta fram förhandlingen.

51-åringen har suttit häktad misstänkt för mordet sedan årskiftet. Han har hela tiden nekat. Mannens advokat har tidigare sagt att han ser möjligheter att mannens släpps på fri fot i dag i brist på bevis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".