Arkivbild Färdtjänst. Foto: Andreas Morén/SR Örebro.
Örebro

Skadades vid färdtjänstresa

Solveig Reinholdsson
1:33 min

Varje år skadas flera hundra personer när dem åker färdtjänst. En av dem som drabbats är Solveig Reinholdsson från Örebro. Hennes första och hittills enda resa med färdtjänsten slutade med att hon var tvungen att amputera ett av sina ben.

Det var när Solveig Reinholdsson skulle gå in i bussen efter att hon varit på USÖ som hon ramlade och slog sig så illa i benet att läkare senare var tvungna att amputera det.

Olyckligt säger Rune Gelinder VD på Transam, företaget som har hand om färdtjänsten, då han får höra om vad som hände Solveigh Reinoldsson.

88-åriga Solveig har varit inskriven på sjukhuset de senaste sex veckorna och vet inte när hon får komma hem.

När man frågar förarna av färdtjänst i Örebro så kopplar de samman olyckorna med deras stressiga arbetstider.

De ger exempel på olyckor, bland annat där låsanordningen för rullstolar gått upp och skadat resenärerna. När de påtalar problemen för Transam, företaget som har hand om färdtjänsten får de lite gehör, hävdar de.

Men ingen av förarna som vi pratat med vill ställa upp på intervju men säger att det är som att företaget inte lyssnar på dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".