Lekebergsskolan i Fjugesta. Foto: Karwan Tahir/P4 Örebro Sveriges Radio.
Ventilationen på Lekebergsskolan

Skulle ha bytts redan i somras

"Det har varit en evig väntan"
1:30 min

Ventilationssystemet på Lekebergsskolan i Fjugesta skulle ha bytts ut redan i somras, men arbetet blev ett år försenat. Elisabeth Berg är rektor på Lekebergsskolan för årskurs tre till sex.

– Vi har påtalat det under ett par års tid, så i somras hade man anlitat ett företag som skulle byta stora delar, och förbättra ventilationssystemet. Men då hade man otur, för då gick det företaget i konkurs. Så nu har det fått hanka sig fram under det här året, och till sommaren ska man göra det som man hade tänkt att göra i somras, berättar Elisabeth Berg.

I morse kunde vi höra Lekebergsbostäders vd Owe Nilsson säga att problemet är löst nu, men även han känner till att ett stort arbete väntar till sommaren.

– Den här anläggningen den ska ju bytas ut till sommaren, efter terminens slut, säger han.

Årskurs tre till sex på Lekebergsskolan går i gamla lokaler, och i somras skulle alltså delar av ventilationsssytemet bytas ut. Men så blev det inte på grund av en konkurs och eleverna får nu vänta till i höst innan allt ska vara helt bra.

Rektor Elisabeth Berg säger att det varit problem med ventilationen från och till under alla de 15 år som hon har varit rektor, och hon tycker att skolan nu fått stå lite på vänt till förmån för andra projekt i kommunen.

– Det röda trähuset som vi har är inte mycket att bygga om, utan det ska rivas. Men det är ju hela tiden prioriteringar i kommuner, och nu växer Lanna mycket och då måste man se till att man har lokaler för skoleleverna där. Då får vi vänta. Så för vår del, Lekebergsskolan årskurs tre till sex, så har det varit en evig väntan. Det känns ganska tungt mellan varven, säger Elisabeth Berg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".