51-åringen misstänks vara psykiskt sjuk. Foto: Björn Larsson Ask / SvD / Scanpix.
Styckmordet

Misstanke om psykisk störning

Den 51-årige Örebroare som sitter häktad misstänkt för styckmord på en jämnårig Norakvinna kan vara psyskiskt störd. Det visar den lilla sinnesundersökning som har gjorts.

I en timmes tid har en läkare suttit och pratat med den styckmordsmisstänkte mannen. Läkaren har också tagit del av utredningsmaterialet, och nu har en sammanfattning och bedömning lämnats in till Örebro Tingsrätt.

Det framkommer att 51-åringen aldrig haft kontakt med psykiatrin och inte själv uppelever sig ha några psykiska problem, men den läkare som gjort undersökningen har trots det gjort bedömningen att han kan ha varit allvarligt psykiskt störd vid tiden för styckmordet och att 51-åringen fortfarande vid den här lilla sinnesundersökningen kan misstänkas ha varit allvarligt psykiskt störd.

Läkaren tycker att det finns skäl för at göra en rättspsykiatrisk undersökning kring mannen.

Av undersökningen kommer det fram hur 51-åringen har haft det i skolan och arbetslivet, och på fritiden. Läkaren skriver att 51-åringen är neutral när han pratar och att det inte finns något avvikande i hans kroppsspråk.

Han har hela tiden nekat till det brott han misstänks för, och det gör han även i den här lilla sinnesundersökningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".