Örebro

Nya ishallen räcker inte

1:16 min

Idag togs första spadtagen på den ishall som ska ersätta den som rasade ihop på Trängen i Örebro förra vintern. Men den nya hallen kommer inte att räcka. Bristen på istid består, menar Leffe Palmrot, föreningskonsulent på Örebro Hockey Ungdom.

- Även om hallen blir mycket bättre, liksom förutsättningarna, så hjälper det inte när vi behöver mer is, menar Leffe Palmrot, föreningskonsulent på Örebro Hockey Ungdom. Framför allt har konståkarna det jättebevsärligt just nu, säger han.

Ytterligare en ishall har Örebros skridskoåkare, både inom hockey och konståkning, jobbat på i flera år, men de planerna har försvunnit nu när den gamla ishallen rasade och en ny ska byggas upp.

- Det är förklarligt, säger Leffe Palmrot, men vi ser fram emot att få jobba med de planerna igen när det här bygget är klart.

Jakten på fler träningstider kvarstår alltså trots att man nu satsar drygt 70 miljoner kronor på den nya ishallen på Trängens idrottsplats i Örebro.

Erik Piscator och Kalle Jellvert är båda 16 år och tränar hockey i Örebro Hockey Ungdom, och de ser fram emot att den nya isen ska kunna nyttjas i september i år. Men hela bygget väntas inte stå klart förrän sommaren 2012.

- Förväntningarna är höga. Vi hoppas det blir en fin hall, säger Kalle Jellvert.

- Vi har ju fått träna i Fellingsbro nu med sena träningstider, och det har varit tufft när man ska upp tidigt till skolan nästa dag, fortsätter han.

- Det har varit svårt att orka upp till skolan, man känner sig ofta trött, säger Erik Piscator. Men man försöker ju, avslutar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista