Vivallahallen dagen efter branden. Foto: Mattias Rensmo/Sveriges Radio.
Örebro

Inget händer vid skolan

"Det är dålig stil"
1:24 min

Flera månader efter att Vivallaskolans idrottshall brann ned står byggnaden utan större åtgärder. Kommunala bolaget Öbo som äger lokalerna skyller på kommunen som inte bestämt sig för vilken idrottshall man vill ha framöver.

Kommunala bolaget Öbo som äger lokalerna skyller på kommunen som inte bestämt sig för vilken idrottshall man vill ha framöver.

Flera vivallabor som P4 Örebro talat med är kritiska till att det inte händer något.

– Rensa upp och bygga upp en ny idrottshall, säger en vivallabo.

Det är så viktigt med idrott för barn, menar hon.

– Öbo har inte gjort något alls sedan branden, killarna står utanför, gör ingenting och ingenstans att spela, säger en annan vivallabo.

Vivallaskolans idrottshall brann ner i slutet av oktober, och sedan dess har det inte hänt mycket.

--Vi vill göra så lite som möjligt innan vår hyresgäst beskriver vad är det man vill ha, säger Carl-Johan Baatz på Öbo som äger lokalen.

Öbo vill inte bygga upp någonting som hyresgästen inte vill ha, menar han. Öbo har nyligen börjat ta bort rasmassor efter branden.

--Vi håller precis på att hantera rasmassorna, jag tror att en vecka kvar innan allt är borta, säger Carl-Johan Baatz.

Att det har dröjt beror på att Öbo avvaktade med hela rivningen i väntan på kommunens besked, menar han.

Ansvariga på Örebro kommun menar att en långsiktig lösning kan dröja och orsaken är att man vill ha en så bra lösning som möjligt och att alla intressenter ska vara med och tycka till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".