17-åringen misshandlades till döds av slag och sparkar

Den 17 - årige pojke som igår misshandlades till döds i Kumla dog från sparkar och slag, det styrker rättsläkarens undersökning av pojken som gjordes igår. Exakt vad som orsakade att pojken avled kommer man inte få fram förrän obduktionen är klar i nästa vecka, men pojken hade stora skador på huvudet efter misshandeln.

Det var i fredags kväll som två olika kompisgäng möttes i Kumla, mötet började med ordväxling och slutade med den våldsamma misshandeln, vad som startade bråket är ännu inte klart.

Två pojkar, 17 och 18 år gamla sitter anhållna hos polisen misstänkta för dråp.Tre personer till togs in av polisen i fredags men släpptes igår. Under dagen igår fortsatte polisen med ett antal förhör men inga andra personer togs in till polisen misstänkta för delaktighet i dödsmisshandeln.

Kumla kommun kommer att fortsätta att hålla kriscentret på Vialundsskolan öppet idag för alla i invånare i Kumla som vill komma och få stöd och prata.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".