Karlskoga

Skolombyggnad blir 15 miljoner dyrare

Den nya gymnasieskolan i Karlskoga kommer att kosta 15 miljoner kronor mer än man tidigare trott. Det konstaterar samhällsbyggnadsförvaltningen, som nu vill ha mer pengar till bygget.

Det är ett stort projekt som pågår när gymnasieskolan i Karlskoga och Degerfors görs om. De tre skolor som finns, två i Karlskoga och en i Degerfors, samordnas, och redan nu har de fått ett gemensamt namn: Möckelngymnasiet. Gymnasieprogrammen fördelas mellan skolorna och alltihop fungerar som ett enda stort gymnasium.

I Karlskoga satsas det på Bergslagsskolan, där har en ombyggnad påbörjades för ett par år sen. Den första etappen är klar, ombyggnaden av Teknikhuset, och nu är det dags för etapp två som kommer att kosta över 200 miljoner kronor.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har upptäckt att de pengar som man tidigare beslutat om inte kommer att räcka, och vill nu ha ytterligare 15 miljoner kronor. På tisdag i nästa vecka ska kommunfullmäktige i Karlskoga ta beslut om de extra pengarna.

Nästa år ska bygget vara helt klart, om allt går enligt planerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".