1 av 3
Det fortsätter att läcka in på Brickebackens skola. Foto: Jaber Fawaz/ Sveriges Radio Örebro.
2 av 3
Bertil Engholm, förvaltare på kommunfastigheter. Foto: Jaber Fawaz, Sveriges Radio Örebro.
3 av 3
Mohammed Barkhad och Josephine Monks på Brickebackens skola. Foto: Jaber Fawaz/ Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Det läcker på Brickebackens skola

"Jag fattar inte att det gått så långt"
1:42 min

Personalen på Brickebackens skola har fått nog.
– Det är hemskt, jag förstår inte att man kan låta det gå så långt, nej jag fattar inte det, säger Josephine Monks, elevassistent på särskolan i Brickebacken.

I höstas berättade vi om vattenläckor på Brickebackens skola, och om de hinkar som var utställda på flera ställen för att hejda vattnet. Kommunen säger att man har åtgärdat problemen, men redan nu läcker det på nytt.
– Det är ett avloppsrör från en takbrunn som har sprungit läck. Det är ett litet, litet hål i ett krök. Men det håller vi på att åtgärda just nu, säger Bertil Engholm, förvaltare på kommunfastigheter.

"Inte så lyckat med platt tak"

Men trots att det rör sig om en liten läcka just nu, så har ju snön inte smält än. Det återkommande problemet med vattenläckor på Brickebackens skola har fått kommunen att se över större åtgärder.
– Idag är det ju ett platt tak. det är ju inte så lyckat, och det har vi konstaterat med alla dessa takläckage. Nu pågår en utredning, där vi ska se hur man kan komma ifrån det platta taket och hitta en bra lösning på det, säger Bertil Engholm.
Menar du att ni har planer på att byta ut taket helt?
– Ja att hitta en annan taklösning, så vi minimerar de här olyckliga läckorna som finns idag, säger Bertil Engholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".