Gosedjur i spjälsäng. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
Örebro

Domen dröjer i spädbarnsmålet

Domen dröjer
0:45 min

Den mamma som står åtalad misstänkt för att ha mördat sitt spädbarn ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Det har Örebro tingsrätt beslutat.

På torsdagen skulle domen mot kvinnan ha kommit, men nu blir det istället en rättspsykiatrisk undersökning vilket kan ta upp till fyra veckor.

Det var i början av november som den lilla flickan kom in livlös till sjukhuset. Hon dödförklarades eftersom hon hade stora hjärnskador, något som mamman misstänks vara skyldig till.

Vid rättegången i Örebro tingsrätt krävde åklagaren att mamman döms för mord och att hon utvisas ur landet. Men försvaret vill istället att domen blir vållande till annans död.

Mamman var ensam hemma med sina två små barn när hon tappade besinningen en dag i början av november. Under polisens förhör har mamman ändrat sin berättelse flera gånger, men vid rättegången erkände hon att det är hon som skadat sin dotter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".