Melker Karlsson kan missa kvalserien för att i stället spela SM-slutspel för Skellefteå. Arkivbild:Valdemar Andersson/SR Örebro
Ishockey

Örebrospelare kan missa kvalserien

På måndag börjar allvaret för Örebro Hockey, då laget inleder jakten på en elitserieplats. Men en av spelarna kanske redan då spelar i SM-slutspelet, nämligen Örebros forward Melker Karlsson som är inlånad från Skellefteå.

Skellefteå är skadedrabbat och det kan göra att de plockar hem Melker Karlsson inför SM-slutspelet.

– Det är klart att det vore jätteroligt, säger Melker Karlsson själv i en kommentar.

Västerbottens Folkblad skriver att Skellefteås sportchef Lasse Johansson diskuterade med unge Melker Karlsson utanför omklädningsrummet efter slutspelsmatchen mot Linköping igår, om att eventuellt plocka hem Melker.

Melker Karlsson har gjort två mål och fyra målpassningar på tio allsvenska matcher.

- Det är klart att det vore jätteroligt att komma hem till Skellefteå och få spela slutspel. Men jag spelar för vem som helst. De bestämmer. Min prio tills vidare är att spela kvalserien med Örebro som börjar på måndag. Jag har haft en bra tid i Örebro, fått spela mycket och varit i ett framgångsrikt lag, säger Melker Karlsson till Västerbottens Folkblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".