Bilder från tsunamin i Japanska tv-kanalen NHK. Foto: Scanpix.
Stilla havet

Kent väntar på flodvåg

"Det kommer en tsunami hit ikväll"
0:57 min

Den kraftiga jordbävningen som skakade Japan tidigt i morse gör att stora tsunamivågor nu rör sig över Stilla havet. Söder om Tokyo finns Kent Edefors från Örebro, som nu väntar på en flodvåg.

Kent Edefors från Örebro bor söder om Tokyo, utskickad som missionär från Evangeliska Frikyrkan i Örebro. Han kände tydligt av skalvet, och nu väntar han på en hög flodvåg.

Varningar har gått ut i högtalare över stan som han bor i. Folk uppmanas att lämna stränderna och hamnarna för den tsunamo som beräknas vara från en halv meter till två meter hög.
– Alla kanler sänder information om jordbävningen. Och i Tokyo är alla ute på gatorna och försöker ta sig hem, berätter Kent Edefors.

Han har under förmiddagen hört talas om folk som nu börjat ta sig hem till fots, även om det är flera mil att gå, för att se att familjen är i säkerhet och att hus står kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".