Mehdi Ghezali läkarunderökt och mår bra

Örebroaren Mehdi Gehzali som frisläpptes från Guantanombasen i torsdags och nu har tillbringat sina första nätter i Sverige vill fortfarande inte möta pressen. Det meddelar Gösta Hultén som är ordförande i Guantanamogruppen och har arbetat för att få Mehedi Ghezali fri.

Enligt Hultén så har Ghezali läkarundersökts och undersökningarna visar att han är frisk och mår bra. Det som har missköts är hans tänder som inte har tagits om han om under de två och ett halvt år som han varit fängslad. Enligt en psykiatrisk underökning så verkar han också var vid bättre psykisk hälsa än vad man väntat sig.

Gehzali har haft sovproblem de första nätterna och väljer därför att inte träffa media och återförenas med sin familj i lugn och ro.

Det har också kommit uppgifter om att en förundersökning om brott ska inledas om honom men chefsåklagare Thomas Lindstrand vill inte tala om vad Gehzali skulle misstänkas för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".