Ghezali tror på ett normalt liv igen

Ett stort mediauppbåd samlades på fredagseftermiddagen i Örebro. Orsaken var att Örebroaren Medhi Ghezali som i förra veckan kom hem till Sverige efter fångenskapen på Guantanamobasen på Kuba höll sin första presskonferens efter hemkomsten.
Det var en märkvart nervös huvudperson som pratade och svarade på frågor i ungefär en halvtimme. Han säger att han aldrig fick veta att den svenska regeringen krävt att han skulle släppas fri.

På frågan om vad han säger om Bin Laden svarade han att han inte kan bedöma Bin Laden som person, eftersom han inte känner honom. Medhi Ghezali säger att han är emot terror men tror inte på allt som amerikaner säger om attackerna den 11 september 2001. Han är inte säker på att det är Al-qaida som låg bakom attackerna.
Efter dagens presskonferens tror han att han kan leva ett normalt liv, troligen i Örebro, och han hoppas på att få regeringens hjälp för att få skadestånd från USA.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".