Programnämnderna får hård kritik

Programnämnderna bordes tas bort och pengarna borde satsas ute i verksamheten istället. Det anser vänsterpartisten Bengt Johansson.

Han säger att han inte vet vad som görs i programnämnderna och att han inte sett något resultat av deras arbete sedan de kom till i omorganisationen.

Vi har tidigare i Radio Örebro berättat att de olika förvaltningarna i Vivalla har svårt att kontroll och få kundskap om en grupp barn som driver runt på kvällarna i området och inte vill gå hem på grund av missbrukande föräldrar. Enligt socialchefen för området så tar man problemet på allvar men enligt de som jobbar i området finns det alldeles för små resurser.

Ett av problemen enligt Bengt Johansson är att programnämderna håller hårt i sina pengar och personerna som jobbar lokalt är rädda att överskrida sina budgetar för att stöta sig med politierkna i de olika nämnderna.

Det här har lett till att resurserna är små i Vivalla och samarbetet mellan de olika förvaltningarna fungerar dåligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista