Tre-tre systemet kan komma att starta upp igen

Tre - tre systemet inom vården i Lindesberg kan få en ny chans. För ett par veckor sedan beslutade politikerna i Lindesberg att systemet där personalen jobbar tre dagar och är lediga tre dagar skulle läggas ner i Lindsberg för att det kostar för mycket pengar.

Kommunen hade hoppats på att få ner kostnaderna för vikarier i och med det här arbetssättet men så blev det inte.

Men nu har Fredrik Stjöstrand från Linköping Universitet tittat på personalkostnaderna för 3-3 projektet och han tror att vårdavdelningarna kan fortsätt använda sig av systemet. Han har nu fått i uppdrag av socialchefen Irja Gustavsson att komma med ett förslag om hur man kan jobba vidare med 3-3, det skriver Bergslagsposten.

Problemet med systemet har enligt Fredrik Sjöstrand varit att avdelningarna har gjort en utökning av budgeten som varit för stor. En 13 procentig ökning var utgångsläget men för fler avdelningar var ökning nästan 42 procent, nu vill man se till så att omsorgen får hjälp med att lägga sig på en bra nivå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista