Örebro universitet. Foto: Andreas Morén/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Fler sökande till läkarutbildningen

Läkarutbildningen vid Örebro Universitet backar på listan över de populäraste utbildningarna i landet. Det trots att antalet sökande har ökat.

I höstas hamnade läkarutbildningen vid Örebro Universitet på nionde plats på listan över de mest sökta utbildningarna vid landets högskolor och universitet. Då var det 2 700 som sökte till de 60 platserna inför vårterminen.

Nu har det ansökts igen, inför höstterminen, och över 4 100 personer har sökt till läkarutbildningen i Örebro. Ändå har den halkat ner till en 13:e plats på listan över de mest sökta utbildningarna i landet. Det är fler som sökt till läkarutbildningen i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Linköping och Umeå än till Örebro.

Bara Lund har färre ansökningar än Örebro.

Det är många som vill studera till läkare. Alla sju utbildningar som finns i Sverige finns med på listan över de 20 mest sökta utbildningarna. Men allra flest har sökt till juristutbildningen vid Stockholms Universitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".