Skidåkare. Foto: Tomas Oneborg
Ljusnarsberg

Framtiden är oviss för Gillersklack

"Jag hoppas man löser de problem man har"
1:24 min

Skidanläggningen Gillersklack norr om Kopparberg står utan personal sedan konkursförvaltaren Anders Sandberg satt bolaget som anställt personalen i konkurs, eftersom det saknas tillgångar.
Det har gjort att även den kommunala badhuset på anläggningen just nu är stängd och Ljusnarsbergs kommun väntar på besked från entreprenören hur han tänker gå vidare.

Anläggningen Gillersklack består främst av en skidanläggning och ett badhus. I måndags beslutades alltså att ett av bolagen som är kopplad till anläggningen försatts i konkurs. Just det bolaget har haft hand om personalen och står på grund av konkursen utan personal. Det här innebär att badhuset är stängt tills vidare. Ewa-Leena Johansson kommunalråd i Ljusnarsbergskommun väntar på en lösning.

- Vi har ett entreprenadavtal med badanläggningen som blir berört i den här konkursen. Vi har fått veta att man jobbar med någon form av lösning som kommer att beröra vårt bad och det kommer vi få presenteras i slutet på veckan säget Ewa-Leena Johansson.

Personalen som varit anställd har arbetsbefriats och får lön under uppsägningstiden, via den statliga lönegarantin.

- Det finns en oro för att de inte ska kunna driva den i framtiden. Jag hoppas att man kommer att lösa de problem man har helt enkelt, säger Ewa-Leena Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".