Örebro

Politiska utspel kring sommarjobben

Efter morgonens nyhet att många ungdomar i Örebro bara kommer få sommarjobba i två veckor i stället för tre, så kritiserar nu Moderaterna vänsterpartisten Murad Artin som är ordförande för vuxenutbildning och arbetsmarknadsnämnden.

Enligt Moderaternas Kent Persson i Örebro så lyfte vänsterpartisten Murad Artin aldrig frågan i nämnden om att det fattades pengar till sommarjobben, och han tog heller inte upp frågan till kommunstyrelsen. Men Murad Artin tar kritiken med ro, och lovar fyra miljoner till att lösa sommarjobbsfrågan.

Även socialdemokraterna vill skjuta till pengar för att sommarjobben ska bli tre veckor långa i stället för två, det skriver kommunalrådet Lena Baastad i ett pressmeddelande.

Och Moderaten Kent Persson säger nu att han också är beredd att satsa, och att han hade tagit beslut om extra pengar redan i april, om han bara hade vetat om att det fattades pengar till sommarjobben.

Det verkar alltså som om sista ordet inte är sagt när det gäller hur många veckor ungdomarna i Örebro ska erbjudas jobb i sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".