Forstatt kritik mot nya kommunorganisationen i Örebro

Nu stämmer även den ideella föreningen Simon ”svenskar och invandrare mot narkotika” in i kritiken mot den nya kommunorganisationen i Örebro.

Vi har tidigare berättat att personal inom och skolan, socialen och fritidsverksamheten i Vivalla är kritiska mot att deras tre verksamheter ligger under olika förvaltningar. De tycker att barnen och ungdomarna drabbas eftersom samarbetet mellan de olika verksamheterna försvårats. Även vänsterpartisten Bengt Johansson är kritisk.

Föreningen Simon driver ett sportcentrum för ungdomar i Vivalla. Medlemmarna är kritiska till att de fått mindre bidrag i år än förra året från kommunen trots att deras verksamhet blivit större. Dessutom är de missnöjda med att kommunen inte tagit sitt ansvar för att renovera sportanläggningen där Simon har sin verksamhet. Om inte den ekonomiska situationen löser sig kommer föreningen Simon att ha tusen kronor kvar i kassan till höstens verksamhet.

Sveriges Radio Örebro har försökt nå ansvariga på kommunen, men utan resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".