Business Science Arenas projektledare Merit Israelsson. Foto:Mattias Jägerskog/Sveriges Radio Örebro.

Business Science Arena Örebro skapar mötesplats

"Det är absolut inte istället för människor"
0:43 min

För ett år sedan startades projektet "business Science arena Örebro" vars uppdrag var att underlätta möten mellan företag, forskning och samhälle.

För ett år sedan startades projektet "business Science arena Örebro" vars uppdrag var att underlätta möten mellan företag, forskning och samhälle.

Idag invigdes en fysisk mötesplats för dessa möten, som projektledare Merit Israelsson anser är av stor vikt för Örebroregionen;

- Det ger en bättre tillväxt, mer skattekronor för kommunen och förhoppningsvis mer studenter till universitetet. Det gör att vi blir en bättre region totalt sett i Sverige, och det är viktigt.

Projektet ägs av Inkubera AB men finansieras av både EU, Örebro Universitet och Örebro kommun. Redan idag är ett gemensamt projekt igång. På ladugårdsängen i Örebro har speciella innovationslägenheter byggts upp för att testa hur robotar kan förbättra framtidens äldreboenden. Att för mycket satsning på robotar skulle ta bort den mänskliga kontakten håller Merit Israelsson inte med om;

- Det är absolut inte istället för människor utan det är ett hjälpmedel som man ska se som en paralell.

Mattias Jägerskog
mattias.jagerskog@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".