En älg tog sig in bland villor och hus på väster i Örebro, och vilade sedan i en trädgård. Foto: Filip Nyängen/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Älgen har lämnat stan

Älg i centrala Örebro
2:07 min

Den älg som under torsdag morgon förirrade sig in i ett villaområde på väster i Örebro har nu lämnat centrala delarna av stan. Enligt polisen så finns den i skogen väster om stan, nära Risbergska skolan.

Det var under morgontimmarna som älgen sprang runt i bostadsområdet Rosta. Efter en stund lade den sig tillrätta i en villaträdgård.

Kommunens viltvårdare jobbade under ett par timmar för att få bort älgen. De ansökte om tillstånd att skjuta den men polisens vakthavande befäl Lotta Lindblad sade nej.

När älgen vilat en stund tog den sig västerut mot Risbergska skolan och Karlslund. Älgen var inte aggressiv och har inte ställt till med någonting under morgonen. Det är troligen en fjolårskalv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".