Inga spår efter rymlingarna - och Bodström avgår inte

Polisen har ännu inga heta spår efter de tre fångar som fortfarande är på rymmen från Hallfängelset, däribland Tony Olsson från Örebro, som dömts till livstids fängelse efter bankrånet i Malexander 1999 då två poliser dödades.

Den rymling som greps igår sitter nu på Kronobergshäktet och det har hållits inledande förhör med honom. Han har inte sagt någonting vid förhöret, utan tiger som muren.

Den borgerliga oppositionen krävde ju igår justitieminister Thomas Bodströms avgång. Bodström avbröt sin semester för att informera sig om det som hänt, men avgå tänker han inte göra. Däremot vill han se hårdare regler för de tungt kriminella, men inte beväpnade vakter i slutna fängelser.

Thomas Bodström gav landshövding Björn Eriksson i Uppsala i uppdrag att göra en egen, extern utredning av hur rymningen från Hall kunde inträffa. Den sker jämsides med polisens brottsutredning om vilka som kan ha hjälpt till då de fyra tungt kriminella brottslingarna lyckades ta sig ut från Hallanstalten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista