Omvalet i Örebro

Folkpartist bytte valkrets - röstar igen

1:19 min

Folkpartisten Ina Lindström i Örebro, som sitter i fullmäktige, får rösta två gånger i valet i Örebro. Orsaken är att hon efter valet i höstas skrev sig på en adress i den nordöstra valkretsen.

Ina Lindström medger att hon inte bor på den nya adressen, hos en annan folkpartist, utan i Stockholm. Ändå tänker hon utnyttja sin chans att få sin röst räknad två gånger, först i en annan valkrets och nu i den nordöstra.

– Jag har flyttat av rent personliga anledningar. Att jag sedan får rösta en gång till är en bieffekt. Jag kan tycka att det är olyckligt att människor får rösta två gånger. Det gäller ju inte bara mig utan alla människor som har flyttat in i valkretsen.

Men ändå så funderar du på att själv rösta två gånger. Hur kommer det sig?

– Jag tycker inte att man uppmana någon att inte gå och rösta. Då skulle vi ju uppmana alla som får rösta två gånger att inte gå och rösta på söndag och det känns väldigt konstigt. Jag uppmanar alla att som får gå och rösta att göra det, och då får jag väl själv leva efter den principen också.

Till saken hör också att den adress som du nu är folkbokförd på, och som ligger i den valkretsen som får rösta, du bor inte alls där utan du bor i Stockholm. Ändå har du folkbokfört dig i Örebro?

– Jag har valt att vara folkbokförd i Örebro, och det är av rent privata skäl. Det känner jag att jag inte vill gå närmare i på här och nu.

Men den adress du är folkbokförd på, brukar du bo på den adressen?

– Om jag är i Örebro så händer det att jag bor där, ja.