speedway

Lindbäck 3:a i Göteborg

VM-tävlingen i speedway på Ullevi bröts efter 16 av 23 heat på grund av regn. Chris Holder, Australien, vann före Greg Hancock och Indianernas Antonio Lindbäck som lyfte sig rejält jämfört med premiären.

En av de som startade bäst var Antonio Lindbäck. Han inledde med tre raka heatsegrar, innan han bommade starten lite i sitt fjärde heat och fick rejäla problem med sikten. I sin iver att hålla Jaroslaw Hampel bakom sig kastade Lindbäck glasögonen in på sista varvet när de extra siktskivorna var slut men det slutade med en vurpa i nästa sväng.

-Jag såg inget alls. Synd att jag inte kunde hålla den poängen, då hade det räckt till seger i hela tävlingen, sade Lindbäck.

Jämfört med premiären var det ett stort fall framåt för Lindbäck, då tog han en futtig poäng.

-Nu har vi hittat rätt på nya ljuddämparna och jag vet att jag har snabba grejer att åka på. Nu är det bara upp till mig i fortsättningen. Det känns riktigt skönt att vara med uppe i toppen igen, sade Lindbäck.

Tomas H Jonasson gjorde en stark insats som wild card-förare, tog åtta poäng och blev femma. Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson stannade båda på sex poäng. Lindgren var riktigt irriterad efter tävlingen.

-De som bestämmer bryr sig inte alls om vår säkerhet, sade Lindgren. De tänker bara på sina pengar.