Örebro

Röster från vallokaler

0:42 min

Nu har vallokalerna öppnat i den nordöstra valdistriktet av Örebro. En av de första att rösta var Stig Johansson i Hovsta, och han är kritisk till att det blev ett omval.

Eva Jonutis var tidigt på plats för att lämna sin röst. Hon tycker att det är viktigt att man tar chansen att rösta.
– Folk kämpar och dör för det på andra sidan jorden, så vi ska utnyttja rösträtten här, anser Eva Jonutis. Årets valdebatt har till stor del handlat om frågor på riksplanet, anser hon.

Tror på högt valdeltagande
Conny Hedberg i Glanshammar tror på ett högt valdeltagande. Han pekar ut de klassiska frågorna skola och omsorg som valets viktigaste.

"Onödigt med omval"
Stig Johansson var tidigt på plats vid vallokalen i Hovsta för att lämna sin röst. Han tycker att omvalet är onödigt och att det bara kostar en massa pengar. Han kommer rösta på samma parti som vid valet i höstas.

"Självklart att rösta"
En av de som röstade i Vivalla idag var 19-åriga Fossia Musse. Till hösten ska hon studera i London men det var ändå självklart för henne att rösta för hon vill se förändringar i Örebro där hennes familj bor kvar. Men hon röstar inte likadant som i höstas utan den här gången är det ett annat parti som vunnit Fussia Musses sympatier.

Har inte bestämt sig än
Amanda som satt på ett kafe i Vivalla under förmiddag hade fortfarande inte bestämt sig för om hon skulle rösta i omvalet. Hon säger att hon inte tycker att hon fått tillräckligt med information för att veta var hon ska lägga sin röst.

Orsakerna till omvalsbeslutet var att flera budröster hade felaktigen godkänts, det hade brustit i ordningen i en vallokal i Örebro och ett partis valtält stod för nära en röstningslokal under valet 2010. Fram till klockan åtta ikväll kan de örebroare som bor i det nordöstra valdistriktet rösta i kommunvalet.

Hör valvakan i radion under periodpauserna av hockey-vm-finalen och på webben under kvällen.

Följ vår samlade bevakning om