speedway

Lyckad comeback för Henka

2:47 min

Henrik Gustafsson gjorde hemmacomeback för Indianerna när Piraterna besegrades med 47-43.  Elitseriematchen var jämn. Det var först i det 8:e heatet som Indianerna kunde ta initiativet med kvällens första femetta.

Efter att de fyra inledande heaten i tisdagens speedwaymatch, mellan Indianerna och Piraterna, slutade 3-3 lyckades Joonas Kylmäkorpi och Simon Gustafsson köra hem matchens första heatvinst. Hemmaledning 16-14 - men den jämna speedwayen fortsatte direkt.

Heat sex och sju slutade 3-3 och det var först i det åttonde som det tände till på riktigt. Indianerna tog sin - och matchens - första 5-1:a, efter fin körning av firma Piotr Protasiewicz och Antonio Lindbäck. Direkt svarade Piraterna med att vinna det nionde heatet.

33-27 efter tio heat och hemmalaget utökade ledningen till 37-29. Men Piraterna skulle göra det väldigt spännande, med en 5-1:a i det trettonde heatet var plötsligt ställningen 40-38. Spänningen försvann i heatet därpå då Niels-Kristian Iversen och Bjarne Pedersen körde hem en 5-1:a och punkterade matchen med 45-39 inför det femtonde heatet.  Ett femtonde heat som slutade 4-2 till gästerna och slutresultat för kvällen; 47-43.

Publik: 2077

Poängbäst i Indianerna: Antonio Lindbäck 11p
Poängbäst i Piraterna: Greg Hancock 15p