Till hösten ska bussarna i Örebro återigen köra med samtrafik under kvällan och nätter. Foto: Jaber Fawaz/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

Samtrafiken återinförs

Busstrafiken ses över och en sak som sker redan till hösten är att samtrafiken för stadsbussarna återinförs. Det beskedet kommer från Björn Sundin (S) med ansvar för kollektrafik i Örebro.

För ett år sedan lades stadsbussarnas linjenät om. I samband med det försvann samtrafiken som innebar att bussarna möttes och väntade in varandra på Järntorget under kvällar och nätter.

Björn Sundin har nu gett kommunens tjänstemänn i uppdrag att från höstens tidtabell införa samtrafik igen på de största linjerna.
– Det är främst av trygghetsskäl som samtrafiken ska återinföras, säger Björn Sundin.

På sikt kommer man även se över busslinjernas dragning och justera dem så att det inte blir lika många bussar som går till USÖ som i dagsläget. Både centerpartiet och moderaterna vill återinföra samtrafiken, så nu finns stor enighet för det inom kommunen.

Vad tycker du om att samtrafiken återinförs? Lämna din kommentar och delta i diskussionen nedan!

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".